Bemærk at Danske Specialmedier nu er fusioneret ind i Danske Medier, og at denne hjemmeside ikke opdateres mere.

Publicering

Specialmediernes Værktøjskasse

Danske Specialmedier undersøger løbende markedet for løsninger, der gør det billigere og/eller lettere for medlemmer at udgive medier. Løsningerne præsenteres i en møderække vi kalder Specialmediernes Værktøjskasse.

Udover møderækkens introduktion til emnet, vil rækken af værktøjer med fordel kunne igangsættes på Gør-Det-Selv basis.

Nedenfor er i kronologisk rækkefølge gennemgang af de initiativer, Danske Specialmedier har i værktøjskassen:

 

Smartphones - Interaktivt indhold og nyhedstjenester.

Smartphones bliver mere og mere udbredte i Danmark. Drevet af den hastigt stigende penetration bliver adgang til net og dermed netbaserede tjenester i stigende grad mobile. Betydningen for medier og udgivere kan ikke overses, fordi tilstedeværelse, service og nytte tilsvarende må flytte med brugere og læsere over til de mobile platforme, og herunder ikke mindst smartphones.

Danske Specialmedier har fokuseret på to områder, hvor indhold til smartphones i stigende grad bliver centrale:

- interaktivt indhold som supplement til det trykte medie; hentet via 2D koder til mobilen

- nyhedslæsning og nyhedsformidling, redaktionelt indhold på mobilen.

Start evt. med at læse "Myter om smartphones", et uddrag fra "Social Mobile Conference" i London d 26 maj 2011 - udbudt af bl.a. Zmags - hvor Jamie Turner, 60secondmarketer.com, holdt et indlæg om "The new world of mobile media".

Myter om smartphones 

 

Google Analytics - Gratis Webstatistik

webstatistikken kan hjælpe med at forstå brugernes adfærd på dit site - og herigennem optimere brug og tilrettelæggelse af sitets nyheder og informationer.

 

Google Docs Formular - Gratis online spørgeskema

Med Google Docs får du gratis tekstbehandling, præsentation og regneark m.m. på linje med f.eks. Open Office - forskellen er at Google Docs kører som "Cloud Computing", dvs software og dokumenter lagres ikke lokalt men hos Google.

En særlig tjeneste i forbindelse med Googles regneark er muligheden for at udvikle online spørgeskemaer. Hermed bliver det muligt gratis at gennemføre egne små analyser, indhente feedback fra medlemmer og løse alle andre små formaliserede input og behov, man i øvrigt måtte have.

 

Bannerannoncer - Specialmediernes Annonceserver

Til at komme i gang billigst muligt med bannersalg har Danske Specialmedier etableret en dansksproget løsning baseret på det gratis Revive Adserver (tidl OpenX) bannerstyringssystem. Systemet håndterer en række kendte bannerstandarder tillige med video reklamer. Systemet hostes af Danske Specialmedier og tilbydes gratis til medlemmer. Herudover tilbydes kampagnebookning til fast lav pris (kr. 100,- per banner).

 

Epaper udgivelser til nettet - Issuu

Issuu tilbyder på simpel vis gratis publicering til nettet - typisk fra pdf, men også fra word, powerpoint eller andre dokumenter. Platformen er gratis til rådighed ved accept af reklame fra andre udgivere indenfor tilsvarende områder, mens den betalte udgave kan erhverves for $19 per md. Her undgår man så reklamer og får lidt flere faciliteter stillet til rådighed. 

Mere om nøgleordene